Kategorier

  • Inga kategorier

Lunchmeny

Meny vecka 5 -2020

Alltid på Henkes:

Hemlagade glutenfria köttbullar i laktosfrigräddsås serveras med kokt potatis, pressgurka samt lingonsylt 

Taco buffé med nötfärs, nachochips och sedvanliga tillbehör

Måndag

Stekt kycklingfilé ala mexikan serveras med stekt kulpotatis blandat med babyspenat, varm salsasås och mangosalsa

Stekt bratwurst serveras med gräslöksstuvad potatis

Stekt panerad pangasiusfile serveras med kokt potatis och laktosfri skaldjursröra och citronklyfta(G)

Krämig pasta med fläskfilé, färska grönsaker i pepparsås sås (G)

Wokad kyckling masman med färska grönsaker serveras med jasminris (fisksås)

Vegetarisk: Grönsaks wok med sojabitar ”sweetchili” serveras med jasminris

Till kaffet: Blandade kakor och bakverk (G+L)

Tisdag

Ungersk gulasch serveras med kokt potatis alt jasminris samt gräddfil och saltgurka (L)

Hemlagade gluten & laktosfria raggmunkar serveras med stekt fläsk och lingonsylt

Bruna bönor serveras med stekt fläsk

Stekt fläsk serveras med kokt potatis och löksås

Pastagratäng med kyckling smaksatt med parmesan och basilika (G+L)

Broccoligratinerad fiskfilé serveras med kokt potatis och aioli (L)

Wokad biff & färska grönsaker patking serveras med jasminris (G+ Fisksås)

Vegetariskt: Linsgryta med blomkål, potatis, haricots verts och kokosmjölk toppad med färsk koriander serveras med jasminris

Till kaffet: Blandade kakor och bakverk (G+L)

TEMA onsdag – Vi tolkar turkisk mat

Stekt köfte på nötfärs serveras med bulgur ugnsstekt klyftpotatis, dilltzatziki, hummus och coban sallad (L)

Heta kycklingvingar serveras med ugnsstekt klyftpotatis och dilltzatziki (L)

Stekt falukorv med stuvade makaroner (G) (ALLTID PÅ ONSDAGAR)

Smörstekt fiskfilé med citronsmör och färsk dill serveras med kokt potatis (L)

Wokad kyckling röd curry med färska grönsaker serveras med jasminris(fisksås)

Vegetariskt: Melemen- Turkisk äggröra med grönsaker

Till kaffet: Baklava med nötter (G+L+NÖTTER)

Torsdag

Slottsstek serveras med ångkokta grönsaker, kokt potatis, laktosfri gräddsås samt svartvinbärsgelé

Fiskgryta med vittvin, räkor, färsk dill och strimlad fänkål serveras med kokt potatis, aioli och vitlöksbröd (G+L)

Wokade äggnudlar med strimlat kött och grönsaker i sojasås (G+ fisksås)

Krämig pasta Carbonara med purjolök (G+L)

Ärtsoppa med rimmat fläsk

Pannkakor med 2 sorters sylt, vispgrädde, kolasås, chokladsås,mini maränger,mini marshmallows,bärmix,

chokladknappar, strössel, honung. (G+L+N)

(Gluten och laktosfria pannkakor finns. Säg till personalen så ordnar vi detta på några minuter)

Vegetariskt: Panpizza med färska grönsaker serveras med pizzasallad (G+L)

Till kaffet: Kladdkaka med vispad grädde (G+L)  

Fredag

Fläsknoisett black & white serveras med stekt kulpotatis med färsk persilja, ångkokta grönsaker, rödvinssky & bearnaisesås

Chorizostroganoff serveras med jasminris

Pocherad fiskfilé med höstsvampsås toppad med riven västerbottenost serveras med kokt potatis (L)

Wokad kyckling tomka med färska grönsaker serveras med jasminris

Pasta Alfredo med kyckling (G+L)

Vegetariskt: Vegetarisk schnitzel serveras med persiljestekt potatis och bearnaisesås (G)

Till kaffet: Smulpaj med rabarber serveras med vaniljsås (G+L)

Förklaring: G: Rätten innehåller gluten L: Rätten innehåller laktos N: Rätten innehåller nötter

VI HAR GJORT OM VÅRA RECEPT OCH ANVÄNDER I STÖRSTA MÅN GLUTENFRI HAVREGRYN OCH LAKTOSFRI GRÄDDE

Smaklig måltid önskar Charlotte och Bülent med personal

Pris: 99:- inkl dryck, salladsbuffe,kafffe & kaka

Take away 89:-inkl matlåda och sallad (i matlåda ingår inte dryck, kaffe eller dagens kaka)

www.henkes.nu Johannelundsvägen 3 ,194 61 Upplands Väsby 08 590 300 80

 

MENY FÖR NEDLADNING: V.5.2020